Protandim

Protandim Nrf2 - Hogyan működik

A Protandim a sejteket védő erős antioxidáns enzimeket szabadítja fel. A speciális összetételű Protandim aktiválja az NRF2 proteint, ami a testre ható stresszre adott válasz fő szabályzójaként is ismert. A Protandim serkenti ezt a fehérjét, ami ahhoz vezet, hogy a szervezet saját maga elkezdi termleni a védő antioxidáns enzimeket: szuperoxid diszmutázt , haem- oxzgenázt , glutation peroxidázt és a katalázt.

Ezek az enzimek úgy hatnak , mint erős antioxidánsok, mellyek képesek több mint egy- milió szabadgyököt vagy reaktív részecskét semlegesíteni. A Protandim összetevőinek hatásáról van szó, melyek az NRF2 képződésének az aktiválásában hatékonyak. Léteznek még más előnyök is az NRF2 vonal aktiválásán és a sejt védelmén kívül. A Protandim segíti a szervezet javító mechanizmusait , a sejtek regenerálását a génjeinek védelmét úgy, hogy mind emellett nem zavarja a sejt fő feladatát.

A Protandim az egyetlen olyan étrendkiegészítő , ami képes az oxidációs stresszt átlagosan 40 % -kal 30 napon belül csökkenteni. Ezt a tényt klinikai tanulmányok támasszák alá. Bizonyított, hogy a szuperoxid diszmutáz szintjét 30% -kal a glutationét 300 % -kal és a katalázokét 54 % -kal növeli. A Protandim 30 napos alkalmazását követően kortól függő lipid- peroxidáció növekedés teljesen eltűnt. Idősebb pácienseknél A lipidek peroxidációja egy 20 éves ember szintjére csökkent. Ez nemcsak azt jelenti, hogy a szervezet képes saját antioxidáns enzimeket termelni, hanem azt is hogy a termelésük a Protandimmal aktiválható. Így hozzájárulhat a cellulár stresszhatás csökkentéséhez , az öregedési folyamatok lassításához, valamint jelentősége lehet olyan Állapotokban amelyek létrejöttében a celluláris stressz szerepe feltételezhető. Az oxidatív stresszt 40 % . kal csökkenti 30 napon belül.

Az oxidatív stressz (oxigén stressz, oxigénterhelés) a szervezetben lévő szabadgyökök (oxidánsok, reaktív oxigénfajok - ROS) és antioxidánsok (antioxidánsok) közötti zavaros egyensúly állapota. Mind a szabad gyökök, mind az antioxidánsok természetesen előfordulnak a szervezetben, mert sok életfolyamat megfelelő lefolyásához szükségesek. Ha egyensúly van közöttük, a test megfelelően működik. Azonban, amikor a szabadgyökök kialakulása vagy az antioxidáns aktivitás csökken, úgynevezett " oxidációs stressz jön létre.

Oxidatív stressz - hogyan hatnak a szabad gyökök és az antioxidánsok? Minden egyes lélegzeten szabad gyökök képződnek. Amikor az oxigén átalakul az energiává a testben, néhány molekulája úgynevezett szabad oxigéngyökök formájában szabadul fel - azok a vegyületek, amelyek lerontják mindazt, amit az útjukba jön.

Hogyan csinálják? Az oxidánsok páratlan elektronokkal rendelkeznek, így folyamatosan arra törekszenek, hogy egy másik sejtből elektront vonjonak el. Ez a folyamat a sejtek széteséséhez és károsodásához vezet.

A reaktív oxigénfajok károsíthatják a szervezetben található összes biomolekulát, beleértve a fehérjéket, zsírokat és sejtes DNS-t, ami mutációhoz vezet. Szélsőséges esetekben az oxidánsok sejtpusztulást okozhatnak. A szabad gyökök romboló hatásait megakadályozzák az antioxidánsok, amelyek szabad elektronjukat átadják, és így eltávolítják a felesleget a testből.

Az antioxidánsok elsősorban olyan élelmiszerekből származnak, mint a karotinoidok, a polifenolok és a C, A és E vitaminok. Jó tudni, hogy ezek a vitaminok nem integrálódnak a szervezetbe, és élelmiszerekkel vagy kiegészítőkkel kell bevinni őket a szervezetbe.

A szervezet által előállított antioxidáns a glutation, melly a májban van főleg összpontosulva.

Bejelentkezés az üzletbe